Olej Kokosowy

  • Olej kokosowy jest świeżo tłoczony na zimno oraz niefiltrowany dzięki czemu zachowuje swoje dobroczynne właściwości, takie jak działanie antywirusowe, antybakteryjne i antygrzybicze.
Producent: Foods by Ann
Masa netto: 340 g
19,99 zł
/ szt. brutto + koszty wysyłki

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz zwrócić ten towar bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na zwrot
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

Na wyspach Pacyfiku olej kokosowy nazywany jest często „lekarstwem na wszystko”. Wynika to z jego niezliczonych właściwości, które pozytywnie działają na nasz organizm.

Olej kokosowy zawdzięcza swoje wyjątkowe zalety między innymi średniołańcuchowym kwasom tłuszczowym (MCT), które stanowią największą część kwasów tłuszczowym w nim zawartych. Dodatkowo ze względu na obecność kwasu laurynowego i kaprylowego o działaniu antywirusowym, antybakteryjnym i antygrzybiczym, wspomaga walkę z drobnoustrojami.

Antyoksydanty zawarte w oleju kokosowym wpływają na zmniejszenie stanów zapalnych w organizmie, co pozytywnie przekłada się na zdrowie skóry. Olej sprawdza się także jako środek do codziennej higieny i pielęgnacji ciała i włosów.

W kuchni może być stosowany jako dodatek do wszelkich dań, zup, shake'ów i koktajli. Ponadto znajdujące się w nim nasycone kwasy tłuszczowe są odporne na utlenianie oraz wysoką temperaturę i właśnie z tego względu świetnie nadaje się również do smażenia.

Mój olej jest świeżo tłoczony, na zimno oraz niefiltrowany, dzięki czemu maksymalnie zachowuje swoje dobroczynne właściwości.

PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Poniżej 21 stopni produkt przyjmuje formę stałą.

SPOSÓB WYKORZYSTANIA: Olej kokosowy idealnie nadaje się do smażenia, gotowania i pieczenia, oraz jako dodatek do koktajli, owsianek oraz ań funkcjonalnych. Ma również zastosowanie kosmetyczne, do pielęgnacji ciała i włosów.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Parametry techniczne:
Przybliżone wartości odżywcze w 100 g produktu
Wartość energetyczna:
3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz:
100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
91 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone:
6 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone:
3 g
Węglowodany:
0 g
Błonnik:
0 g
Białko:
0 g
Sól:
0 g
Nasi klienci kupili również
Zobacz więcej
BIO GuaranaBIO Guarana
34,90 zł
Zobacz więcej
BIO AcaiBIO Acai
59,99 zł
Zobacz więcej
BIO GojiBIO Goji
25,99 zł
Zobacz więcej
BIO Woda KokosowaBIO Woda Kokosowa
59,90 zł
Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
×
pixel