Olej z czarnuszki 100 ml

  • Produkt w 100% naturalny, tłoczony na zimno, o wyrazistym smaku.
Producent: Olejowy Raj
Składniki: olej z czarnuszki
Masa netto: 100 ml
22,99 zł

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz zwrócić ten towar bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na zwrot
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

Dbaj o zdrowie w zgodzie z naturą

Foods & friends ruszyło pełną parą! Jest to projekt bliski memu sercu, gdyż daje Wam możliwość wyboru ciekawych i wartych uwagi propozycji z szerokiej puli asortymentu zdrowej żywności innych marek, zaprzyjaźnionych z Foods by Ann. Wszystko po to, aby żyć jeszcze zdrowiej i smaczniej. Do tego macie pewność najwyższej jakości i sprawdzonych źródeł pochodzenia, gdyż współpracujemy tylko i wyłącznie z najlepszymi producentami w swoich kategoriach spożywczych. 

Właśnie dlatego do oferty sklepu dołączył olej z czarnuszki od polskiej, zaufanej marki Olejowy Raj.

To produkt w 100% naturalny, intensywny i aromatyczny o niezwykłej mocy. Ma gorzkawy smak i korzenny aromat. Doskonale wspiera zdrowie, zwłaszcza wzmocnienie odporności organizmu oraz procesy trawienne.

Olej z czarnuszki warto pić samodzielnie:

  • dorośli profilaktycznie - 1 łyżeczka oleju 2 x dziennie przed posiłkiem, podczas chronicznych problemów ze zdrowiem dawka spożywanego oleju może być podwyższona do 3 x dziennie,
  • dzieci do 4 roku życia - 2 x dziennie 1/4 łyżeczki do herbaty lub 1 x dziennie pół łyżeczki,
  • dzieci między 5 a 11 rokiem życia - 1 x dziennie 1 łyżeczkę przed posiłkiem,
  • młodzież do 12 roku życia - 3 razy dziennie pół łyżeczki przed posiłkiem.

Aby olej z czarnuszki zachował swoje wszystkie walory zdrowotne, nie wolno go podgrzewać. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek.

Również w kosmetyce znajduje zastosowanie. Olej z czarnuszki należy do grupy olei schnących, czyli takich, które zawierają ponad 50% NNKT. Niezwykle szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Jest idealny dla cery tłustej i problematycznej, ponieważ ma lekką konsystencję. Nadaje się nawet pod makijaż.

Olej z czarnuszki tłoczony jest na zimno, w temperaturze nie przekraczającej 40 stopni Celsjusza. Przechowujcie go wyłącznie w lodówce w oryginalnej butelce z ciemnego szkła. Niefiltrowany, nierafinowany, wolny od GMO.

 

Przeciwwskazania
Olej z czarnuszki ze względu na przypisywaną mu właściwość przeciwskurczową, nie powinien być stosowany u kobiet w ciąży.
Ze szczególną ostrożnością powinny go stosować osoby ze zbyt niskim ciśnieniem tętniczy - może on je dodatkowo obniżyć.
Podobnie jak innych ostrzejszych w smaku przypraw, nie powinno podawać się czarnuszki dzieciom przed ukończeniem 1 roku życia.

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Wartości odżywcze
Przybliżone wartości odżywcze w 100 g produktu
Wartość energetyczna:
3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz:
100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
17 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone:
24 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone:
59 g
Węglowodany:
0 g
w tym cukry:
0 g
Białko:
0 g
Sól:
0 g
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
×
pixel