Dla mediów

Warszawa, 07.11.2017

W dniu 20 października 2017 otrzymaliśmy informacje od jednego z naszych klientów o potencjalnym zanieczyszczeniu naszego produktu. W świetle podjętych informacji był to kawałek plastiku o wymiarach 2mm x 3mm. Pomimo naszych usilnych starań klient nie wyraził zgody na przekazanie nam opisywanego fragmentu zanieczyszczenia, co uniemożliwia nam rozpoznanie jego faktycznego pochodzenia.

W trosce o dobro klientów podjęliśmy natychmiastową decyzję i wycofaliśmy ze sprzedaży batony marki Foods by Ann o następujących numerach partii/dacie przydatności do spożycia: Pocket Energy Bar Burak & Truskawka 16-07-18, Pocket Energy Bar Kakao & Malina 04-03-18, Pocket Energy Bar Dynia & Matcha 04-02-2018, 23-01-2018. W zakładzie produkcyjnym, gdzie produkowane są batony, zainstalowane są przesiewarki mające na celu wychwytywanie ewentualnych zanieczyszczeń oraz skaner do identyfikacji ewentualnych ciał obcych takich jak metal, szkło, plastik, itp., co ogranicza do minimum wystąpienie sytuacji opisanej przez klienta.

Pragniemy również podkreślić, że wraz z informacją od klienta o zanieczyszczeniu produktu otrzymaliśmy żądanie przekazania wysokiej gratyfikacji na rzecz tego klienta w zamian za zachowanie poufności przekazanej nam informacji. Jesteśmy głęboko zaniepokojeni zaistniałym zdarzeniem, które odebraliśmy jako próbę szantażu, o czym poinformujemy stosowne organy.

Z poważaniem,

Foods by Ann